snow

Supermånen

Känner att jag har dåligt samvete för att jag inte bloggar. Men just nu försöker jag - som ni säkert förstått - hitta en bra studieteknik för att både få ut så mycket som möjligt av pluggande och samtidigt hinna vara ledig, andas och hitta på saker! Därför kommer tyvärr bloggen lite i kläm. Men för att effektivisera mina dagar har jag idag försökt ta pendlingen till en ny nivå - jag har med andra ord lagt ifrån mig poddarna och börjat läsa kurslitteraturen istället. Det gick faktiskt helt okej även om jag blev lite åksjuk på ditvägen.. Men jag tror att, precis som det gjorde med att åka tåg, jag vänjer mig (de första veckorna har jag kommit till varje föreläsning yr som en jag-vet-inte-vad men så här en månad senare känner jag ingenting, visst är det märkligt?).



Sen sist vi hördes har det varit en så kallad supermåne här. Natten mellan söndag och måndag skulle detta fenomen uppenbara sig och jag - nyfiken som jag är - ville självklart inte missa det här! Så jag satte klockan på 04:30 och gick upp, kollade i vart enda fönster men hittade ingen måne. Jag kände mig lurad! Hade jag gått upp i onödan? Jag klädde till och med på mig och gick ut - allt för att se den röda månen. Men icke! Så fick lägga mig igen, besvikelsen och lite arg. Kunde dock inte somna om förrän familjen vaknade och knackade på min dörr för att fråga om jag vill se månen. Jag berättade att jag redan letat efter den där månen men får då veta att den gömmer sig bakom träden och att man måste gå en bit bort i kvarteret för att se den. För att göra en lång historia kort (eller ja, ni fick ju höra hela) så har jag alltså sett supermånen!! Vet inte varför - så här i efterhand - varför jag skrev hela den här novellen men nu blev det så.  

Och vad har jag gjort idag då? Jag kan tala om att jag inte letat efter månen, haha. Jag gick upp 05:50 för att vara exakt, åkte tåg, gick på föreläsning, hade projektarbete, åkte hem och mötte upp Malin! Det var alldeles för länge sen vi sågs! Vi gick en promenad, pratade igenom allt som hänt (Malin har förlovat sig - hurra!!) och åt bakad potatis! En mycket bra tisdag helt enkelt! Nu ska jag slappa, se ett avsnitt Paradise Hotel och sen hoppa in i duschen för att fortsätta min shower-tanning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0