snow

Lite mer Malta


En kväll på Malta bestämde vi oss för att åka till huvudstaden, Valetta.
Jag hade ju hört från en kompis kompis att det skulle ta 5 minuter med färja från där vi bodde så min plan var ju att åka in ett par kvällar åtminstonne. Vi hittade dock ingen färja så hoppade på en buss istället. Det tog inga 5 minuter utan 50.. Fram kom vi iallafall! Jag såg fram emot att strosa omkring i affärer medan resten av familjen var mer intresserad av pampiga byggnader och historia. Vi hade även som mål att besöka någon mäktig kyrka. Men det blev inte alls som någon tänkt sig. Vi kom dit 19:30 och butikerna stängde visst 19. Hm.. (Men positivt sätt fick jag fönstershoppa och därmed bespara min garedrob på utrymme. Den är nämligen på bristningsgräsen, mer än någonsin). Och någon kyrka besökte vi aldrig. Men byggnader fanns det gott om. Så vi satte oss på en restaurang, utanför ett enormt bibliotek, åt grillspett och lyssnade på livemusik. Blev en rätt härlig utflykt ändå!


Vi powerwalkade också. Jag gillar det - man får se så mycket mer än när man skumpar omkring i bussar och åker taxi i racerfart. Vi hittade Maltas coolaste uteställe - Café del Mar. Alla som var där var något. Vi var inte där. Stod istället på tryggt avstånd och inspekterade spektaklet. Det var drinkar högt och lågt, dunka-dunka-musik och fullproppat med ungdomar (låter som jag är 60..). Insåg dock precis att korten jag fotat var tagna mitt på blanka dan. Ni får föreställa er helt enkelt. Bilder förevigades till Instagram vid den coola poolen. Gillar när det ser ut som att poolen och havet smälter samma. Fast den uppmärksamme ser att skenet bedrar. På nätterna förvandlades sightsing-bussarna till ett levande partytält. Halva nattklubbsfolket hoppade på och sen körde dom som dårar gator upp och gator ner. Jag var måttligt road när jag vaknade sent på natten av allt tjoade (jag ÄR nog en gammal tant, haha).

Min följeslagare under semestern. Perfekt som handbagage och som packning till havet...

Något mer jag har att tillägga om Malta? 1. Vattensystemet är från stenåldern. De måste fylla på sina brunnar ett par gånger i veckan så en tankbild kom till hotellet och sen var det ett himla jox med slangar hit och dit för att få vatten i ledningarna. Intressant va?  Nej men man blir faktiskt tacksam för hur bra vi har det. 2. Det är ett perfekt ställe att snorkla och dyka på. Havet var verkligen glasklart! En gång råkade jag dock sparka en stackars dykare i huvudet då jag inte såg att han var under mig, är inte det typiskt mig? 3. Matpriserna liknar Sveriges. Men taxin är betydligt billigare. 4. Ett sista ord om landet? Jag har sagt det förr men säger det igen - människorna var underbara! ALLA vi mötte var så himla trevliga! Det är av den anledningen som jag någon dag kommer återvända till Malta! Tack mamma, pappa och Adam för en riktigt härlig vecka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0