snow

Tillbaks till Grekland



Tänkte att jag skulle blogga lite mer om resan innan den känns oaktuell.
Jag vet inte hur ni känner när ni är iväg men jag hade mer än gärna stannat en vecka till. Kan i och för sig tycka att två veckor är lite väl lång tid så tio dagar hade varit perfekt. Då hade vi hunnit med att äta på alla restauranger som vi blivit tipsade om och hunnit bada och sola liiite mer! Men och andra sidan är det bara en anledning till att åka tillbaka - vi vill upptäcka mer av Parga. Att man inte känner sig klar med resmålet är ju ett väldigt bra betyg. Nu tänkte jag tycka till om Pargas restauranger. Tycker själv det är roligt att kunna gå tillbaka för att se vilka vi gillade och vilka som var överskattade och priser och så. Den här gången läste vi på ganska mycket på Tripadvisor innan och hittade en hel bunt med restauranger som vi ville testa! Skriver ner de bästa här - för er, men kanske mest för min egna skull. Kommer ju åka tillbaka en vacker dag.


Taverna Andreas var min favorit sen förra sommaren, när jag var där med mina tjejkompisar. God, grekisk mat (kycklingsovlaki med pommes, sallad och tzatziki tröttnar jag aldrig på) och blev Marcus favorit för veckan. Maten var väldigt prisvärd i Parga i allmänhet och i på detta ställe i synnerhet. Konstigt nog är det priserna på matvarorna på de små supermarkets som gör att pengarna springer iväg - medan det är billigt att äta ute. En maträtt på såväl de enklare, som de finare restaurangerna kostar mellan 8-13 euro. En efterrätt kostade 4 euro. En halvliter vin kostar 6 euro och en öl 4 euro. Mycket mat och dryck för pengarna alltså. Skriver priserna för att jag själv tycker sånt är rätt intressant att läsa om när resmål rekommenderas. Andra restauranger vi gillade hette Ageis Dine & Drink, Burger House (åt den godaste hamburgaren någonsin där - panerad kyckling i hemmagjorda bröd, med cocktailtomater och supersmarrig dressing) och Ostria (pasta och pizza).


Ville även testa Baros (en modern, liten restaurang med industri-inredning) och Sakis (så grekiskt det kan bli - bilden ovan med katten - såg så mysigt ut på kvällarna med tända ljus på de små borden och med panoramautsikt över havet) men de hann vi inte med. Förra sommaren när jag var i Parga åt vi på Castello (väldigt populärt och gömt i en gränd - så vi gick dit en kväll för att boka bord men alltså det var så kusligt - stängt och alldeles spöklikt). Åt även middag på 5 Senses som låg etta på listan men där valde vi nog fel maträtt. Lyx-gyrosen var inte så lyxig. Deras choklassufflé var dock i toppklass! Mörk choklad, varm och alldeles len! Gyros rekommenderar jag istället att äta på ett enkelt hak. Riktigt gott med pitabröd, pommes och tzatziki - för 2,5 euro! Märkligt föresten att jag inte sett alla dessa gyrosställen sist jag var där. Det var verkligen tydligt skyltat överallt. Var och varannan kiosk sålde det - men det lyckades vi visst missa totalt förra gången. Ett sista tips: inget slår frukostbullarna på The Green Bakery. Bagels fyllda med oliver och chokladcroissanter VARJE morgon efter en svettig promenad gjorde susens för både kropp (nja) och knopp! Ett absolut sista tips: den godaste drinken drack vi på Caraval och den bästa sportbaren - sista tipset, lovar - (finns bara en, haha) var Top (som även låg inne på stans snabbaste wifi). Jaja, nu har ni fått en hel roman om Pargas restauranger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0