snow

Årsresumé del 1

 
Jag tänkte sammanfatta året med en årsresumé! Tidigare år har jag svarat på frågor men i år tänkte jag ta månad för månad. Jag delar upp det i två delar - den senare kommer innan kvällen. Det här med att sammanfatta året tycker jag både är nyttigt och lite ångestladdat. Har året blivit som jag tänkt mig? Har det levt upp till mina förväntningar? 

 
Januari. Precis som det här året är den stora tentan för terminen förlagd i mitten av januari. Så fram tills dess känns det faktiskt inte som en början utan snarare som ett slut, slutet på terminen och kursen. Efter att jag hade gjort min tenta (som visade sig gå vägen) firade jag det med att handla upp mina julklappspengar och besöka Marcus jobb i Halmstad.  Det kändes även som att vi bodde in oss i lägenheten ordentligt efter jul. Jag gillar känslan av att städa undan julen och ta fram vårfärger, köpa tulpaner och få in ljus. 

 
Februari. Februari är den månad som jag nästan bävar inför. Jag tycker sällan februari bjuder på något annat än slask, vardag och längtan efter våren - som jämt gör en besviken med att dyka upp först i mitten på april. Men när jag nu blickar tillbaka ser jag att den här månaden inte var så dålig trots allt. Jag skrev en tenta (om fördjupad barnlogopedi) som för första gången kändes riktigt bra direkt jag lämnade in den. Vi var på dop för lilla Alice, överraskade Ebba med en 20 årsfest och hade mysiga middagsbjudningar.

 
 
Mars. Mars är en sådan månad som ibland bara försvinner. Då tackar jag att min blogg finns. När jag rullar igenom arkivet ser jag att jag började min praktik på barn- och ungdomshabiliteringen. Fick följa med två logopeder som jobbade med barn som hade problem med språket till följd av en annan diagnos (autism, ADHD, cerebral pares). Jag höll tillsammans med en kursare i en teckenkurs med telefontolk (det var en utmaning som hette duga, hehe). Jag och Marcus var på Ullared, jag fyllde 24, vi beställde en resa till Palma ch våren var äntligen på väg! 

 
April. I april var jag långledig från skolan. Varje påsk har logopedprogrammet bestämt att vi ska ha en undervisningsfri vecka vilket är lyxigt! Jag gick på den internationella matmarknaden med vänner, köpte oliver för 200 kronor (vilket absolut inte var tanken - ville ju bara ha några stycken - som jag betalade med mynt, haha). Jag hashtaggade lokaltidningen på en bild och vann "veckans bild" och fick på köpet en galen hälsotant som ville använda min bild till sitt företag, vilket hon fick. Som "tack" skulle jag få en hälsoundersökning, som visade sig ta fyra timmar varav tre av dessa bestod av att försöka få mig till att köpa hennes produkter (hon lyckades inte vill jag meddela). April avslutades med valborgsmässoafton som firades på bryggan utanför vår lägenhet där vi grillade hamburgare med vänner.  

 
Maj. I maj kom äntligen den ljuva sommaren. Jag och Marcus åkte till Danmark en helg för att bunkra upp med öl inför sommaren. Jag gick loss på Iittala Outlet - köpte julröda glas för 70% och efterlängtade tallrika i vårt favoritmönster. Vi åkte till Malmö för att Marcus och många andra modiga människor skulle springa Toughest (ett lopp med massa hinder), jag skrev den stressigaste tentan någonsin och jag gick på min första sittning. Temat var djur i hatt. Vi blev även trötta på vardagen och bestämde oss för att boka en "sista minuten" till Grekland några veckor senare. 

 
Juni. I samma sekund som maj blev juni gick jag från student till sommarvikarie på äldreboendet. Men jag hann vara där prick en vecka innan vi drog till Kreta. Vi fick sol och värme - precis vad vi sett fram emot - lite regn och god mat! Härligt att få starta sommaren på det här sättet. När vi kom hem fortsatte jobbet, jag fick en rundtur av farmor och farfar på Bjäre och vi fick en BLÖT midsommarafton. Busschaffören körde oss till festen efter att vi insett att vi åkt rätt linje men på fel håll. Ebba var även snäll och fotade oss. Vi valde dock den kallaste junikvällen av dem alla. Del 2 kommer snart.. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0