snow

Sommarjobb & laxrecept

Hej allihop! Hoppas allt är bra med er! Jag är inne i en ny jobbsväng. Den här veckan har jag nästan bara kvällspass. Kvällarna är ofta mycket lugnare än dagpassen men tycker det är segt att vänta en hel dag på att börja jobba. Nästa vecka har jag däremot en riktig lyxvecka då jag endast jobbar tre dagar, yey! Eftersom alla jobbar varannan helg känns det väldigt mycket "på och av" gällande arbetsbelastningen. Antingen jobbar jag typ sex dagar i veckan - och då har jag en delad tur på helgen - eller så jobbar jag knappt alls eftersom jag då behöver vara ledig efter min jobbhelg plus att nästkommande helg är min lediga helg. Ja, låter krångligare än vad det är. Men måste säga att jag njuter SÅ av sommaren och att jag slipper plugga. Har även kommit fram till att det jobbigaste med att studera är inte själva plugget i sig utan att man kör i ett långt race från september till juni. Det framkallar sådan ångest att veta att vi får noll återhämtning. Men jaja. Jag ska inte ta ut någon oro i förskott, även om jag vet vad som komma skall, hehe. 

 
Vad har ni för er där ute? Jobbar ni? Glassar ni? Tränar ni? Äter ni något gott? Jag vill veta! Men av erfarenhet vet jag att oavsett hur många frågor jag ställer eller beklagar mig över tystnaden här inne, så kommer jag inte få något svar. Men okej. Vad händer framöver? Jo, förutom att vi ska fira pappa imorgon, att jag ska jobba hela helgen och att nästa vecka redan är fullbokad med trevligheter (eller ja, jag har bokat upp några vänner utan deras vetskap) så ser jag fram emot den 8:e augusti. För då går jag på tre veckors semester! Hur underbart är inte det? Det kommer bli kalas! Men innan jag "lägger på" måste jag tipsa om en så himla god maträtt som jag lagade häromdagen. Det är mycket skala-hacka-steka-moment men förutom det är det busenkelt! Man tar några grönsaker man gillar - här hade jag gul och röd paprika, champinjoner, morötter och broccoli. Stek dessa i rapsolja men se till att de behåller lite tuggmotstånd. Koka äggnudlar. Stek laxfiléer och avsluta med att göra en sås bestående av kinesisk soja, socker, maizena och riven ingefära. Det blir helt ljuvligt gott! Nej - dags att sätta fart och ladda upp för... ett kvällspass! 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag jobbar,jobbar,jobbar och jobbar men imorgon kommer jag hem till dig efter en lång arbetsdag på 13 timmar för att dricka vin för att återigen sätta kl på 05:00 för att jobba, kan du gissa vem jag är?

2017-07-13 @ 20:09:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0