snow

Kreta 2017

 
Dags att kliva på flyget och ta oss tillbaka några dagar - till Grekland och Kreta! Vi bodde längst Chaniakusten, närmare bestämt mitt emellan Agia Marina och Platanias. Vi bodde på ett fint hotell men fick dessvärre den sämsta lägenheten, med balkong mot supermarket haha. Men vi hängde där mest när vi käkade frukost och lunch. Och efter restaurangbesöken på kvällarna. Då spelade vi 500. Jag vann så överlägset flera gånger att jag tyckte rent synd om Marcus. Men sen när han vann var han så lycklig och kaxig så fanns ju ingen anledning för mig att vara sympatisk. Förutom att spela kort spelade vi även minifgolf en kväll. Marcus tog tre shots (raki - som man får som "efterrätt" med notan på alla restauranger) på raken så jag höll faktiskt på att klå honom - han vann med en ynka poäng! Jag var nöjd! 

 
Vi hängde vid poolområdet flera dagar men då vi var helt själva där (vart var alla? Hotellet var fullbelagt men vid poolen syntes inte en jäkel) så var ingen "stämning" där. Resten av veckan hängde vi därför vid stranden. Hittade en så himla mysig strandrestaurang (Mitsos) där man fick låna solstolar om man åt lunch där. Det är väl en smart deal? Så det gjorde vi ett par gånger. Och på tal om maten så har vi ätit så gott hela veckan lång. Vi gick efter rekommendationerna på Tripadvisor då betygen där stämmer alltid så väl överrens med verkligheten. Våra favoriter var Symposium och The Olive Tree som låg utmed havet. Det sämsta med Agia Marina/Platanias är nämligen att nästan alla restauranger ligger längst med huvudvägen (där galningar kör som idioter) vilket drar ner känslan så att hitta ett ställe som ligger bortfrån vägen och vid havet är guld värt. 

Min favoritbild

Ett par kvällar åkte vi in till Chania (30 minuter bort - och kostade endast 36 kronor tur och retur - det är annat än vad Skånetrafiken skulle ta hehe). För några år sedan när vi var på Kreta med vårt kompisgäng hängde vi i Chania varje kväll. Så vi hade rätt bra koll på vart "man ska äta" (vid hamnen) men eftersom vi helt och fullt litade på Tripadvisor gick vi i motsatt riktning - upp bland de mindre fina kvarteren och till en mörk gata där det inte syntes en människa. Där låg haket som var nummer ett på listan. Inredningen var väldigt spartansk och mellan de åtta små trädborden sprang en kille sig svettig.

 
Men alltså vilken mat sen - bästa på hela veckan! Vi beställde in dakos (typ Greklands motsvarighet till bruschetta), tzatziki, grekisk sallad och friterade köttbullar i tomatsås som vi delade på. Det går inte att beskriva i ord - ni måste besöka Ta Meraklikia Tou Boureksi om ni är i Chania!! Tack för allt Grekland - på återseende!

Kommentarer
Postat av: My

Åh vad härligt :D

2017-06-18 @ 20:22:20
URL: http://monkiapa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0