snow

Ätsvårigheter

Också var det måndag igen! Helgen blev inte så där lugn och oplanerad som jag hade tänkt mig. Marcus har varit iväg på fotbollsläger fredag-söndag i Köpenhamn så det har känts annorlunda att vara mycket mer ensam än vad jag är van vid. Men helt ärligt kan jag tycka att det är rätt skönt att ha lite egentid som det så fint heter. Jag bakade glutenfritt fröknäcke och våfflor i lördags som jag bjöd gamlingarna på. Sen har jag även hunnit njuta av det helt fantatiska vårvädret som vi fick och jag har även varit på spaning efter ett par nya löparskor. Men alltså, hur mycket tycker ni att ett par skor får kosta egentligen? Jag tycker priserna har sprungit iväg fullständigt och vägrar betala 1600 för ett par dojor. 

Frukost från någon helg sen...

Annars då? Jag skriver till er på ett skumpande tåg påväg hem. Vissa dagar känns det nästan som att vagnen ska släppa ifrån loket.. Jag har haft en lyxig dag, slutade redan klockan 14. Men vi har haft diskussioner med vår utbildare som tar energi. Hon anser att vi har låg närvaro i klassen (vi är totalt 22 studenter och minst 18 brukar komma så tycker hennes argument är obefogat) och som inleder varje föreläsning med att nämna detta. Usch, gillar inte när människor stjäl min energi! Så därför tänkte jag istället berätta om förra veckans utbildare, som var så himla inspirerande! Hon jobbar med barn som har ätsvårigheter (svårt för att tugga och svälja - inte barn som har ett osunt förhållande till mat). Jag tänkte dela med mig av tre saker som jag tror att många kan ha nytta av, även ni som inte tänkte syssla med logopedi. 1. Det tar cirka 8-15 tillfällen innan ett barn vänjer sig vid en ny smak (många föräldrar brukar testa nya smaker cirka 3 gånger innan de anser att barnet inte tycker om det, vilket är för lite för att barnet ska hinna vänja sig). 2. En måltid ska inte ta mer än 30 minuter - många barn med ätsvårigheter gör av med mer energi än måltiden ger ifall den tar mer än den här tiden. 3. Man ska aldrig tvinga barn att äta upp maten - de måste få lära sig sina hunger- och mättnadssignaler. Så, det var dagens rapport! 

Kommentarer
Postat av: Maja

Bra med tips! :D tycker att jag ofta hört pedagoger som säger att barn "är för dåliga på att äta" utan att egentligen ha gett dom en chans. Nu kan jag referera till din blogg ifall det blir diskussioner kring det här ;)

Svar: Mm, det känns som något alla behöver veta! Hehe, ja gör det ;)
Annie

2017-03-27 @ 15:58:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0