snow

Sista stoppet - Split

 
Nu har vi kommit till den sista anhalten på resan, nämligen Split! Har länge velat åka till Split och kollat på resor dit flera år i rad. Men det har varit för dyrt att boka charter så därför har det inte blivit av. Vi bestämde därmed att avslua resan här (och inte på Brac, vilket annars hade gått bra - men smidigt att vara på fastlandet den dagen man flyger tycker jag). Till skillnad från det förra boendet var den här lägenheten helt suverän (Studios MK - tips!!). Det var lite svårt att hitta dit (låg i gränderna mitt i gamla stan) men så himla mysig! Jag hade glömt bort att den skulle ha kök så det var en positiv överraskning! Vi blev välkomna av hyresvärdens dotter, som såg ut som en blandning mellan min kompis Ana-Maria och Peg Parnevik (önskar jag hade en bild på henne för det var slående likt). 


Efter att ha solat och badat i över två veckor var vi rätt mätta på just det vid det här laget. Men eftersom det var över 30 grader om dagarna kunde vi inte tänka oss att strosa omkring i stan under de varmaste timmarna så vi gick till en klippavsats och hängde där mellan 11 och 15. Det var kul att hoppa från klipporna och jag var i slutet av min bok (Öppnas i händelse av min död) så kunde roa mig rätt bra trots allt. Fast både jag och Marcus började känna oss rastlösa och jag var så avundsjuk när jag pratade med familjen här hemma som hade varit och sett Mamma Mia, umgåtts med vänner och ville inget hellre själv (hur bra var inte Mamma Mia föresten?! Måste se den en gång till på bio). Det kändes dock som ett bra beslut att vara i en lite större stad för utbudet av restauranger var grymt och på kvällarna passade vi (läs: jag) på att gå i affärer. Shoppingutbudet var kanske inte på topp (jag trodde det skulle kunna jämföras med Palma men var väl en fjärdedel) men eftersom vi var rastlösa hade vi inte så stora krav.  

Överpepp att vi äntligen snart ska lyfta!
 
I våras var jag så exalterad när jag hittade superbilliga flyg hem från Split (900 per person). Hade varit så stressad över det (att ha bokat de flesta hotellen men ingen hemresa). Det visade sig att superbilligt även innebar supersent, haha. Nejdå men vi flög inte hem förrän på kvällen så den sista dagen kändes som den längsta. Vi ville inte bada i havet (som förövrigt säkert var fem grader varmare än ute på öarna) för hade ingenstans att duscha. Så vi checkade ut vid 10:30 och sen försökte vi fördriva tiden bäst vi kunde. Hängde i skuggan, lärde oss vilken butik som hade den bästa AC:n (Zara), åt tacos, spelade 500 (Marcus ledde med 11-7 men sista dagarna hade jag sånt flyt och tillslut blev det 11-11 i matcher - gissa om han var lagom sur?). När vi flög hem från Split kändes det som att vi hade varit iväg prick hur länge som helst. Prag kändes som ett decenium sen. Men vi var båda så nöjda med hela resan. Tänk att den blev av! Tack Marcus för bästa resesällskapet, med dig har jag alltid roligt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0