snow

Höstig augusti

Den här månaden måste gå till historien som den kallaste augusti på åratal. För den första augusti vände det - från sommar till höst på några timmar. Det har regnat iprincip varje dag, varit blåsigt, kallt och ruggigt. Jag som varje år försöker behålla sommarkänslan, genom att vara barnent så långt in i september som möjligt, har fått kämpa för att kunna hålla i det i augusti. Sjukt. Men nog pratat om vädret.

Jag kan inte förstå att jag redan jobbat i fyra veckor. Alltså har jag jobbat längre tid än jag hade semester. Men jobbdagarna går så snabbt! Och det är jag tacksam för. Minns när jag sommarjobbade på Engelholms glass där tio minuter kändes som en timme. På mitt jobb flyger timmarna fram och jag trivs verkligen, känns så skönt! Vet inte om jag sagt här på bloggen att jag fått fast? När man jobbat som vikarie i två år konverteras tjänsten till en tillsvidareanställning. Så jag fick fast i juni. Känner ett lugn i kroppen och det är så himla skönt att slippa bekymra sig över det. Underlättar ju även bolån nu när vi är på husjakt.

Och ja, på husfronten har det stått helt still över sommaren. Hoppas att det kommer ut lite fler intressanta objekt nu i höst. Vi drömmer även om att hitta en tomt men det känns väldigt långt bort i och med att det knappt finns några lediga tomter. Ängelholms kommun har massa tomter på G men det är flera år fram i tiden och vi är fortfarande rätt långt ner i tomtkön så ja, det är nog mer en dröm just nu.

(null)
(null)


Men för att återgå till den här månaden. Vad har då hänt i augusti? Vi inledde med att gå tillbaka till jobbet efter ledigheten. Tidigare år har det känts så tungt för jag har lyckats pricka in högsommar lagom till att jag börjat jobba igen efter sommarsemestern. Men i år blev det som sagt höst lagom till första jobbdagen och det positiva med det är att det kändes helt OK att komma tillbaka. Vi har även hunnit fira Marcus bror Henke som fyllt 30. Han fick en helg i Göteborg i present så förra helgen var vi där. Vi åt på restaurang, gick på stan och var på Liseberg bland annat. Marcus och Henke åkte bergochdalbanor medan jag och svärföräldrarna spelade på hjulen. Allt som allt gick vi därifrån med en liten påse ahlgrensbilar, haha.

(null)
(null)
(null)
Christina åkte radiobilarna
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


Vad har jag mer gjort i augusti? Jo, jag har börjat planera för min höstgarderob. Tycker ju att det är så roligt med kläder och har de senaste åren börjat tänka annorlunda när det kommer till inköp. Gör sällan impulsinköp längre utan tänker igenom vad jag behöver, vad jag har i garderoben som matchar det nya plagget och försöker alltid köpa hållbara material. Sen bryr jag mig inte lika mycket längre vad det kostar utan hellre att jag lägger lite mer pengar och att jag verkligen får det jag vill ha än att köpa billiga men fler plagg. Så i Göteborg köpte jag en ulltröja i senapsgult (har kommit fram till att gult är en färg som gör mig väldigt glad). Jag funderar även på att köpa dessa skor och den här tröjan. Så fint! 

(null)
 
Nu önskar jag er en grym september! Ikväll börjar vi med kusinmiddagarna igen efter ett långt coronauppehåll. Känns som att pandemin inte är över på länge men det känns ändå som att det går på rätt håll. Jag hoppas verkligen det! Ta hand om er! Kram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0