snow

Maj går till historien…

 
(null)
(null)
(null)
 
... till den månad i mitt liv som jag rensat och sorterat som mest! Alltså det har varit helt galet! Det är nämligen så att jag och Marcus har ett hus på gång! Som jag längtat efter att ha fått säga den meningen! För vi har, som ni vet, letat i flera år nu. Har varit på massor av visningar men huspriserna har ju skjutit i höjden. Någon visning som vi var gick huset upp 700.000 på bara själva visningen. Ibland har vi inte ens känt att det varit lönt att gå på visning för vi har ju lärt oss på ett ungefär hur mycket ett hus kommer gå upp. Men hur som helst så är det så att Marcus farmor och farfar har bott i ett hus som numera står tomt efter att båda gått bort. Det är ett totalt renoveringsobjekt och kommer såklart att kosta massor av tid och pengar att få som vi önskar... Men ändå, vi har ett hus på gång!!
 
Jag glömde ju nu dock att nämna att tömning av huset hamnade på oss så det är där vi har spenderat alla lediga stunder, helger och röda dagar sedan i påskas. Och herregud vad man kan samla! Det har varit sortering på en helt ny nivå än jag någonsin trodde skulle finnas. Alla skåp, lådor, garedrober, vrån och vindar har varit fullproppade med osorterade saker. Hans farmor och farfar bygde huset i början på 1960-talet och har haft många år på sig att fylla det haha. Vet inte hur många gånger vi fyllt det här garaget till bredden men kanske 20? Min mamma har legat på mage uppe på vinden för att få ut alla saker haha och Marcus pappa har kört otaliga gånger till återvinningen för att tömma släpet. Vi räknade ut att vi har varit där 10 heldagar och nu börjar vi äntligen se ljuset i tunneln. Vi har lämnat kvar allt som potentiellt någon vill ha (släktingar eller som kan gå till loppis) och detta tar upp rätt mycket plats. Sen är det många möbler kvar men ändå, så skönt att öppna en låda och den är TOM! Det blir också lättare att visualisera sig hur det kan komma att se ut efter en renovering när man fått undan allt det andra. 
 
(null)
 
Inte nog med att helgerna bestått av att rensa så har ju även mitt jobb flyttat till helt nybygda lokaler. Och jag har varit flyttansvarig vilket bland annat inneburit att jag tagit på mig extra ansvar att rensa och sortera bland kontorsmaterial, leksaker och dylikt. Men nu är vi äntligen inflyttade i den nya byggnaden och jag tror att det kan bli jättebra! 
 
(null)
Grannen säljer sitt hus och det kan inte undgå någon att vi är i rensartagen!
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
I helgen tog vi dock ledigt från rensandet och åkte till Öland. Min pappa fyller 60 i augusti och tanken från början var att åka till typ Mallorca då för att fira honom. Men som ni vet händer större saker än så i augusti och en utomlandsresa hade inte passat särskilt bra så istället firade vi honom lite i förväg den här helgen. Mysigt att komma hemifrån, få miljöombyte och umgås med familjen. En annorlunda maj som varit sjukt intensiv men så kul att det händer så mycket just nu! Längtat efter det! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0